ANZER BALININ SAKLANMASI

ANZER BALININ SAKLANMASI

Hacettepe üniversitesi arı ve arı ürünleri araştırma ve uygulama merkezinde yapılan analizlerde baldaki en önemli değişikliğin kristalleşme ve akışkanlığını kaybetmesi olduğu belirtilmiştir.

  Anzer balının kristalleşmesi halk diliyle şekerlenmesi halk arasında yanlış anlaşılmaktadır. Baldaki kristalleşme balın doğal olduğunu gösteren en önemli delildir. Anzer balının akışkanlığını kazanması kristalleşmesinin kaybolması için balı  40 derecelik ılık bir suda 3-4 kez kavanozuyla birlikte bekletmek yeterlidir. 60 derecenin üstü ve 0 derecenin altındaki sıcaklıklar Anzer balının içerisindeki minarel ve değerlerin kaybolmasına neden olur. Bu yüzden Anzer balı kesinlikle buzdolabın da muhafaza edilmemelidir.

        Anzer balı ışığa karşı duyarlı olduğundan ışık görmeyen yerlerde muhafaza edilmelidir. Bal çevresindeki kokuları çektiğinden balın bulunduğu kavanozun kapağı hava geçirmeyecek biçimde iyice kapatılmalıdır. Açıkta bırakılan Anzer balının üzerinde köpürmeler ve tadında ekşime meydana gelir.

Bu Sayfa 891 kez ziyaret edilmiştir.
Tarih: 20.8.2017 17:27:33
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 42
İletişim
Adres
Deniz Taksi Durağı Derepazarı / RİZE
Telefon
0 535 635 0760
© Şirket ismi buraya. 2017 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitter